Десетки политици се извървяха един през друг в наводнените села

...
Десетки политици се извървяха един през друг в наводнените села
Коментари Харесай

Жена се самоуби след наводнението в Карловско, не могла да го понесе

Десетки политици се извървяха един през различен в наводнените села в Карловско – Богдан, Слатина, Каравелово, Розино и Столетово.

Всички те твърдяха, че са отишли да оказват помощ безплатно на потърпевшите хора, само че не всички бяха посрещнати с необятно отворени прегръдки. За никого не е загадка, че се надпреварват да минават през там поради идните парламентарни избори.

Сред политиците, които навестиха потърпевшите от наводненията села бяха Кирил Петков, Корнелия Нинова, Елисавета Белобрадова и редица други от всякаква украска. Всички те се снимаха демонстративно с гумени галоши и прави лопати в грозни опити да си създадат пиар по време на чума. И работата им, както сами се досещате, се изчерпваше до такава степен.

Хора на Костя Копейкин снимаха Кирил Петков да влиза в пререкания с поданици на с. Богдан, на които сякаш беше отишъл да помогне. Възрастна жена, чийто дом е съвсем напълно наводнен от придошлите води на р. Стряма го помоли да си тръгне.
Въпреки всичко от Политическа партия твърдяха, че локалните поданици са били настроени против Петков от деятели на „ Възраждане “. 
От Възраждане пък на собствен ред предложиха посредством Цончо Ганев множеството потърпевши хора, чиито домове бяха опустошени да бъдат настанени за период от три месеца на цялостен интернат в петзвездни хотели по родното Черноморие, както бяха настанени украинците.

Вече мина повече от седмица откогато опустошителните наводнения застигнаха Карловско, а лесовъдите не престават да спорят дали противозаконна сеч е съдействала за бедствието или повода е друга.
Местните поданици са безапелационни, че точно поголовната сеч е причина за потопа. Те настояват, че бракониерите се употребяват с благоразположението на шефа на ДГС „ Клисура “ – инж. Христо Колев. Само за последните месеци били изсечени стотици дървета над с. Слатина, а противозаконният дърводобив е спомогнал съвсем цялостното заличаване на пет села в Карловско.

Според досегашния зам.-министър на екологията Тома Белев обаче потопът е бил неминуем, поради излелите се 190 л./кв.м. дъжд и то в границите на няколко часа.
Той е безапелационен, че не съществува техническо оборудване, което да спре сходен потоп и добавя, че в тази ситуация става въпрос за естествено злополучие от великански мащаб, а не за човешка небрежност.

Минимум 100 милиона лв. ще коства възобновяване на вредите след потопа в Карловско. Това сочат грубите сметки. Напълно унищожена е 150 000 кв. м. улична настилка, разрушени са 24 км. общински пътища, както и седем моста. Напълно разрушени са 4 речни корита и 11 мостови уреди.

Загубите на частните лица се пресмятат на към 25 млн. лв.. Водната буря е разрушила изцяло 342 къщи, над 200 ниви със засаждения са били наводнени. Хиляди животни са починали в потопа, а изчезналите досега коли, са 67.

В дните след потопа в селата Богдан, Розино и Каравелово, са издъхнали трима души от инфаркт. Те не са могли да преодолеят застигналия ги смут. 
86-годишна жена от Каравелово се обеси в дома си след нещастието. Кметицата на селото обаче твърди, че гибелта й не е вследствие на потопа и прецизира, че старата жена страдала от деменция.

Трагедията извади нескрито и низши човешки пристрастености. 
Дни след потопа потърпевшите от наводненията си отправяха взаимни обвинявания за мародерство и за хора, възползвали се непозволено от отпуснати помощи. 

Единствената добра вест след водното злополучие е съпричастността, която хиляди българи демонстрираха към потърпевшите.
Източник: Уикенд



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР