Десетки полети от и до Германия няма да се случат

...
Десетки полети от и до Германия няма да се случат
Коментари Харесай

Германските летища стачкуват

Десетки полети от и до Германия няма да се случат днес заради стачка на наземния личен състав. Засегнати са всички огромни летища в страната.

На обща еднодневна стачка излязоха днес служителите по сигурността на немските летища. Приблизително 25 000 чиновници в бранша за авиационна сигурност спряха работа още от рано сутринта. Стачката ще продължи до среднощ. Засегнатите от стачката летища са Франкфурт, Хамбург, Хановер, Берлин, Кьолн/Бон, Лайпциг, Дрезден, Ерфурт, Щутгарт и Карлсруе/Баден-Баден. Летището в Мюнхен и някои по-малки летища остават отворени и към този момент там няма да има проблеми.

Според уеб страницата на летището рано сутринта в Кьолн/Бон са анулирани към 80% от плануваните за четвъртък полети.

Последиците са още по-сериозни на летищата в Берлин, Хамбург и Щутгарт, където са анулирани всички излитания. В Дюселдорф, въпреки това, са анулирани единствено една трета от полетите; две трети от тях са били планувани да се осъществят.

Във Франкфурт на Майн главният клиент Lufthansa има намерение да резервира по-голямата част от програмата си, в това число полетите на дълги дистанции. Ще се оферират и полети за трансферни пасажери. Въпреки това Lufthansa предизвести, че е допустимо да има по-дълго очакване за пасажерите в директната зона.

Около 1100 полета ще бъдат анулирани или забавени. Това ще засегне към 200 000 пасажери. Нормалната употреба на полетите ще бъде допустима едвам в петък. Тогава към този момент е планувана идната предупредителна стачка  - в цялата страна в локалния публичен превоз.

За финален път предупредителни стачки в региона на авиационната сигурност имаше през март предходната година. Тогава ставаше въпрос за изискванията на труд на чиновниците, които през последните години са постигнали доста нарастване на заплатите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР