Десетки подкрепиха живота - дариха частица от себе си в

...
Десетки подкрепиха живота - дариха частица от себе си в
Коментари Харесай

Десетки подкрепиха живота в последния ден от кампанията на БНТ за кръводаряване

Десетки поддържаха живота - подариха парченце от себе си в името на някого другиго по време на финалната акция на Българска национална телевизия по кръводаряване.

" Кръводаряването - това е нещо доста благородно и в цивилизацията, в която живеем и в годините, в което живеем, това е нещо доста значимо и е неприятно, че има заболявания, за които ние, здравите хора, би трябвало да оказваме помощ на болните. Това е наш дълг и честен ангажимент ", сподели Росица Пенева.

Кръв подариха и лица на Българската национална телевизия.

" Идеята е да приказваме за това, концепцията е да се увеличи културата на кръводаряване. Да осъзнаем, както е в по-цивилизованите страни, както е в Западна Европа, че с изключение на за себе си, човек би трябвало да мисли и за другите и да оказва помощ, тъй като не се знае по кое време на него ще му се наложи да има потребност от помощ ", сподели Мариана Векилска, водеща на " България в 60 минути ".

" В предаването " Малки истории " нееднократно сме казвали какъв брой е значимо кръводаряването, най-малкото всички сме част от едно общество и би трябвало да се погрижим един за различен. Изключително съм възмутена от хората, които продават кръвта си " на черно ", на безумни цени и принудените в действителност заплащат за кръв, която би трябвало да бъде дарена ", сподели Ирен Леви, водеща на " Малки истории ".

С обръщение за обединяване, персонален образец даде и шефът на " Новини и настоящи излъчвания " Мариела Драголова.

" Направи ми усещане, че през последните години някак си българите се разделихме по доста тематики. Това обаче е една от тематиките, която най-силно би трябвало да ни сплотява - битката за живот ", уточни тя.

Тези, които не съумяха да се включат в акцията на Българската национална телевизия, могат да дарят кръв в приемното време на Националния център по трансфузионна хематология.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР