Десетки поданици на кралицата се събраха пред замъка Балморал в

...
Десетки поданици на кралицата се събраха пред замъка Балморал в
Коментари Харесай

Поданици на кралицата започнаха да се събират пред замъка Балморал

Десетки жители на кралицата се събраха пред замъка Балморал в Абърдийншър в Шотландия, съобщи Би Би Си.

Хората започнаха да прииждат там, откакто по-рано през днешния ден Бъкингамският замък заяви, че лекарите са обезпокоени от здравословното положение на английския монарх.

В Балморал към този момент дойдоха четирите деца на Елизабет Втора - престолонаследникът принц Чарлз, принцеса Анна, принцовете Едуард и Андрю. Заедно с Чарлз в Балморал е пристигнала и Камила, брачната половинка на Чарлз. Принц Уилям, първородният наследник на принц Чарлз, също пристигна дружно с татко си в замъка. На път за там са принц Хари, вторият наследник на Чарлз, и брачната половинка му Меган, съобщи Българска телеграфна агенция.

Журналистически екипи също са се събрали пред Балморал. Британски политици и представители на политически сили показаха безпокойствие от новините за кралицата, измежду които бяха премиерката Лиз Тръс, водачът на опозицията Киър Стармър, първият министър на Шотландия Никола Стърджън. Повечето от тях споделиха, че се молят за кралицата и ѝ пожелават бързо възобновяване. Лидерите на другите религиозни общности на Англия също показаха безпокойствие от новините, касаещи Елизабет Втора.

Кралицата от известно време има епизодични проблеми с придвижванията и напредването. Заради тях тя не взе участие в някои от тържествата във връзка платинения си празник през юни. А във вторник тя одобри в Балморал Лиз Тръс, с цел да я назначи за министър председател, вместо да го направи в Лондон, както беше практиката.

Вчера кралицата анулира планувана среща със съветниците си по рекомендация на лекарите, напомня Би Би Си. Във второ изказване от през днешния ден Бъкингамският замък заяви, че кралицата по рекомендация на лекарите си почива, че тя остава в Балморал и се усеща добре, показва Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР