Десетки пловдивчани и гости на града, сред които руснаци и

...
Десетки пловдивчани и гости на града, сред които руснаци и
Коментари Харесай

Туристи избраха Епископската базилика пред вота ВИДЕО/СНИМКИ

Десетки пловдивчани и посетители на града, измежду които руснаци и англичани, избраха неделния ден, с цел да прегледат археологическите забележителности на Пловдив. Така българи, живеещи отвън града под тепетата също се насочиха към Епископската базилика вместо към изборните секции.



Четирима другари от София набелязали забележителността като част от своя исторически тур. Започнали с Перперикон, траяли с покоряването на планински върхове и се озовали в Пловдив. Заради обиколката те няма да дадат своя избор на парламентарните избори. „ Това, доколкото знам, е най-голямата мозаечна повърхност в България. Много е впечатляващо, вложена е и техника, анимация “, сподели Александър.



От малко по-близо пък е пристигнала Румяна Василева със сина си Йордан. Те са пропътували над 95 км. Дошли от Стара Загора на посетители на другари. „ Не сме подозирали, че историята може да се пресъздаде по този метод “, означи Василева, която не знае дали ще успее да се върне в точния момент в града под липите, с цел да гласоподава.



Синът й Йордан най-вече се впечатлил от VR симулацията, показваща типа на Епископската базилика преди 16 века. „ Хареса ми и тв приемникът, тъй като като се покажа пред камерата, излизат нарисувани плочки, от които изкачат животни – едното беше паун “, добави Йордан и продължи с обиколката. Спря се на пъзел за разпореждане на пернатите.



Само минута му беше задоволителна, с цел да подреди верния клюн, цвета на оперението и краката на птицата, и да се отвори прозорчето с повече информация за него. Дияна Лъскова пристигнала от столицата особено с цел да прегледа мозайките. „ Такива съм виждала единствено в Пореч, Хърватия. Изключително ме впечатлиха птиците и изворът на живота “, сподели Лъскова. Пловдивчанката Албена Мицева, която работи в маркетингова организация за изследвания в София, пък се върнала, с цел да гласоподава. След като дала вота си, със фамилията й решили да прекарат малко време дружно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР