Десетки перничани сведоха глава в памет на Апостола на свободата

...
Десетки перничани сведоха глава в памет на Апостола на свободата
Коментари Харесай

Перничани сведоха глава в памет на Апостола на свободата

Десетки перничани сведоха глава в памет на Апостола на свободата Васил Левски и резервираха минута безмълвие във връзка 149-та годишнина от гибелта му.

Венци и цветя бяха положени от името на кмета на Община Перник Станислав Владимиров, регионалния шеф Кирил Стоев, ръководителя на общинския съвет Димитър Колев, народни представители, общински съветници и доста жители. „ Роден в края на петвековно иго и единствено за няколко години недочакал мечтаното избавление, Левски умира свободен, тъй като неговият непреклонен дух, мощен темперамент и житейски правила са на същински свободен човек. Българската земя постоянно ще тръпне от стъпките на Левски, оставили в душата й нюх за продължителност и великолепие. Краткият живот на тогавашния дякон, надвишава вероятните човешки граници, прескача тленността и остава вечен “. С тези думи водещият на възпоменателната гала се обърна към всички перничани.
Ученици от XII ОУ „ Васил Левски “ показаха рецитал за патрона на своето учебно заведение, а почетен часовой на паметника на Васил Левски дадоха членове на клуб „ Традиция “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР