Десетки партньори и клиенти на Siemens България имаха възможност да

...
Десетки партньори и клиенти на Siemens България имаха възможност да
Коментари Харесай

Демокамион на Siemens показа последните новости в индустриалния контрол и автоматизацията


Десетки сътрудници и клиенти на Siemens България имаха опция да се срещнат с последните новости в областта на автоматизацията и индустриалния надзор по време на обичайна обиколка на демонстрационния камион на Siemens, проведена от Оперативно направление „ Дигитални промишлености “ (предишно направление „ Дигитализирано произвеждане & Процесни промишлености и задвижвания “).

Близо 250 души , в това число студенти от университетите в Пловдив и Русе, посетиха камиона и разгледаха последните разработки и усъвършенствани продуктови версии на компанията. Петдневната обиколка от 1-ви до 5-ти април включваше градовете Радомир, София, Пловдив, Стара Загора и Русе.

В Радомир хазаин бе компания „ АК Електрик “ АД , в Пловдив демокамионът гостува на компания „ Филкаб “ АД, а в Стара Загора оборудването бе показано на територията на „ Ел Контрол “ ЕООД. Офисът на Siemens в София също бе посетен, което даде опция на сътрудници от разнообразни посоки в компанията да прегледат апаратурата, да обменят информация и хрумвания. Русенският университет „ Ангел Кънчев” бе последната спирка на демонстрационния камион в България.

По време на обиколката бяха показани необятен набор от артикули и системи за отбрана и промишлен надзор, съществена част от трите водещи концепции за интегрирани решения в областта на автоматизацията, електроразпределението и системите за сигурност : Totally Integrated Automation (TIA), Totally Integrated Power (TIP) и Safety Integrated. Бяха демонстрирани последните нововъведения на Siemens от семейството SIRIUS, в това число пусково-сигнална инсталация Sirius ACT с интегрирана индустриална връзка Profinet, AS-I и IO-Link, системи за надзор и мониторингна асинхронни мотори Sirius Simocode, модулна система за промишлен надзор Sirius 3RV29, моторни пускателиза всяко приложение (компактни пускатели Sirius3RM1, хибридни стартери за автоматизирани системи ET200SP, софтстартери 3RW5), както и системи за индустриална сигурност с интегриран протокол Profisafe.

Сред новите решения от семейството S ENTRON , показани по време на обиколката, бяха апаратите за отбрана ниско напрежение (миниатюрни прекъсвачи, токоограничаващи прекъсвачи, разединители, стопяеми предпазители), системи за премерване и мониторинг ниско напрежение и апарати за детекция на ток на утечки и нарушена изолираност.

Допълнително бяха показани артикули и решения за автоматизация от водещата гама SIMATIC на Siemens.

„ Оборудваният в Германия демокамион SIRIUS гостува към този момент за 12-ти път в нашата страна, като всяка година показаното съоръжение се трансформира и обновява . Радваме се, че имаме опция да покажем на нашите клиенти и сътрудници, както и на всички заинтригувани, новостите в областта на индустриалната автоматизация и надзор, предлагани от Siemens, в доста къс период след тяхното стартиране на пазара “, съобщи инж. Здравко Александров, управител продажби в Оперативно направление „ Дигитални промишлености “ на Siemens България.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР