Десетки обществени, стопански и жилищни сгради пострадаха от силна буря,

...
Десетки обществени, стопански и жилищни сгради пострадаха от силна буря,
Коментари Харесай

Румънското торнадо нахлу и опустоши Силистренско СНИМКИ

Десетки публични, икономически и жилищни здания пострадаха от мощна стихия, минала над Силистренска област във вторник вечерта. Припомняме, че през вчерашния ден се развихри огромно торнадо близо край българо-румънската граница, а в същото време градушка опустоши Северна България, написа Блиц.

Стотици са повалените от бурния вятър в Силистренско дървета и изумените от градушката овошки. Най-тежко е ситуацията в село Искра, община Ситово, където " черният вятър ", както го назовават локалните поданици, е отнесъл огромна част от покрива на локалното главно учебно заведение. Учениците в него са във почивка до вторник, до момента в който строители отстранят рисковите ламарини.







След оглед от застрахователите ще стартира и ремонтът на покритието. Пострадали от стихията са и аграрни ферми, краварници, оранжерии и домове, където стопаните започнаха ремонтите. В село Сребърна половин покрив хвръкна на стотици метри от къщата. По мнения на стопаните единствено щастливата случайност е помогнала стихията да не вземе жертви или ранени.





Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР