Десетки обществени сгради във Враца са с нарушена покривна конструкция

...
Десетки обществени сгради във Враца са с нарушена покривна конструкция
Коментари Харесай

Кметът на Враца: „Бедственото положение ще бъде отменено още днес. Влизаме в режим оценяване на щетите, като по груби сметки те възлизат на стотици хиляди левове“

Десетки публични здания във Враца са с нарушена покривна структура след ураганния вятър, който вилня в града със 130 до 150 километра в час цели два дни.

Основният проблем е, че незабавно откакто вятърът стихна заваля дъжд, което в допълнение усложнява обстановката на пострадалите.
Компроментираните здания са над 150. Сред тях има както обществени – държавни и общински, по този начин и частни, сподели кметът на Враца Калин Каменов пред Нова тв.

Сигналите за вреди по коли са 30, сподели още градоначалникът. Над 300 са сигналите за проблеми в електрозахранването, само че се работи интензивно по възобновяване и се чака още през днешния ден ток и улично осветяване да има на всички места.
70% от постройките на учебни заведения и детски градини в града са наранени, Повечето от тях обаче не са с толкоз огромни вреди, които да нарушат образователния развой.

Сериозни терзания обаче има за покрива на филиала на Великотърновския университет „ Св. св Кирил и Методий “. Стихията отнесе целия покрив и евентуално там образователни занятия няма да има, до момента в който не бъде ремонтиран.

Останалите компрометирани здания в областта на образованието ще бъдат с приоритет на общината и спешните екипи ще работят интензивно по премахване на вредите.
„ Бедственото състояние ще бъде анулирано още през днешния ден. Влизаме в режим оценяване на вредите, като по груби сметки те възлизат на стотици хиляди левове “, сподели Калин Каменов.
За хората, които нямат застраховка, ще се търсят средства от националната комисия по бедствия и повреди, разясни кмет Калин Каменов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР