Десетки недоволни граждани се събраха тази сутрин на протест пред

...
Десетки недоволни граждани се събраха тази сутрин на протест пред
Коментари Харесай

Десетки на протест пред Столичната община заради сеч в Борисовата градина

Десетки недоволни жители се събраха тази заран на митинг пред постройката на Столичната община, поради сеч в Борисовата градина. Демонстрацията е подкрепена от „ Спаси София “.

Събралите се упорстват парка и Къпалнята „ Мария Луиза “ да бъдат избавени, поради богатството на софиянци. От „ Спаси София “ упорстват за предприемане на незабавни ограничения за връщане на обществения темперамент на Къпалнята и Летния спектакъл, тяхното възобновяване и обезпечаване на необятен публичен достъп до тях, сподели арх. Росица Николова пред репортера Ана Попова.

Протестиращите внесоха в постройката на община и лист с 9 съществени претенции, измежду които всички обекти с социална функционалност в Борисовата градина да бъдат обществена благосъстоятелност, възбрана на ново строителство и основаване на нормативна база за ръководство на цялата територия на Парк " Борисова градина ".

Темата е и в дневния ред на днешното съвещание на Столичния общински съвет. Председателят Георги Георгиев е изискал пояснение от кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков за какво е издал разрешението за изсичане на дървета в Борисовата градина до къпалнята " Мария Луиза ". Той е поканил и кмета на София Йорданка Фандъкова да даде информация за подхванатите дейности след сигнала за сечта.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР