Десетки националисти се събраха в събота вечер в София, а

...
Десетки националисти се събраха в събота вечер в София, а
Коментари Харесай

МВнР: „Луковмарш“ е сборище от миналото

Десетки националисти се събраха в събота вечер в София, а в шествието „ Луковмарш “ се включиха и националисти от други европейски страни. Те не се спряга пред политическите заявления и митингите срещу акцията.

Националистите уважиха военачалник Христо Луков, който оглавява Съюза на българските национални легиони през Втората международна война, който получава спорни оценки от историците поради връзките си с нацисткия режим.

Министерство на външните работи осъди изрично провелата се нощес

„ проява на ксенофобия, дискриминация и ненавист “ .

„ Тази демонстрация на неподправена непоносимост към другия се организира по-малко от месец, откакто целият свят отдаде респект към жертвите от Холокоста. Снощният марш събра в България, която сега е и ръководител на Съвета на Европейския съюз, хора от разнообразни националности, пристигнали тук, с цел да показват ненавист и назадничавост.

Това би трябвало да бъде явен сигнал за нас като общество и като европейци ,

които не са не запомнили страданията, породени от Втората международна война, че не е задоволително единствено да припомняме трагичните събития “, се споделя в позицията на ведомството.

„ Министерството на външните работи ще продължи да работи в границите на интернационалните организации и в съдействие със своите сътрудници от интернационалната общественост за спазването на правата на индивида, битката с насилието и разпространението на културата на мира, за

да се трансфорат сборища като „ Луковмарш “ в част от предишното “,

безапелационни са от министерството.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР