Десетки населени места в област Смолян продължават да са без

...
Десетки населени места в област Смолян продължават да са без
Коментари Харесай

Десетки населени места в Смолянско са без ток

Десетки обитаеми места в област Смолян не престават да са без електрозахранване, като някои от тях са без ток към този момент трети ден, заяви регионалният пресцентър. Авариите по електропреносната мрежа са породени от провалите от поройните дъждове в края на предходната седмица и последвалия изобилен снеговалеж.

В община Смолян към 40 селища са без електричество, в община Мадан - 17. Село Селча, община Девин е с прекратено електроснабядавен, а в община Рудозем - селата от Елховското корито. Горната част от Баните също е без ток. С обикновено електрозахранване са общините Златоград, Чепеларе и Доспат.

За следващ ден без транспортен достъп са родопските села Триград и Киселчово. До с. Мугла се стига единствено с високопроходими коли.

Детските градини в Мадан и Рудозем през днешния ден са затворени според заповеди на кметовете на двете общини, съобразявайки се с проблемите с електричеството.

Пътищата в Смолянско са проходими при зимни условия. Остава в действие ограничаването за придвижване на товарни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета за цялата област Смолян.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР