Десетки нарушение за общо 4,5 милиона лева са открили проверките

...
Десетки нарушение за общо 4,5 милиона лева са открили проверките
Коментари Харесай

4,5 млн. лв. трябва да бъдат върнати за къщите за гости

Десетки нарушаване за общо 4,5 милиона лв. са разкрили инспекциите на земеделското министерство в къщите за посетители, разгласи в утринния блок на bTV министър Десислава Танева.

Над 300 обекта са тествани за две седмици. Това са всички къщи в мониторингов интервал, както и други седем сигнали за нарушавания.

В някои къщи - 74 на брой - са открити отклонения от някои показатели и ще бъдат наложени финансови наказания. Финансовата промяна при тях ще е сред 5 и 15%, уточни Танева.

Сред тестваните са няколко обекта, свързани с кметове и хора от властта. Единият случай е на къща на предприемач, непосредствен до кмета на Велинград. Там инспекцията е открила, че се постановат финансови корекции, само че градоначалникът нямал общо с плана,.

Нередности не са открити и в еврокъщите, свързани с двама общински кметове в Луковит и Долна баня.

Къщата на някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев в региона на Сандански също е измежду тестваните. Установено е, че тя не действа като къща за посетители.

Всички данни от изключителната инспекция ще бъдат предадени на прокуратурата.

„ Вече има непринудено върнати близо 700 000 лева Всичко останало е обект на правосъдни каузи ”, добави Десислава Танева.

По мотив информация за двама специалисти от Държавен фонд „ Земеделие ”, които са свързани с къщи за посетители, министърът отговори: „ Те работят по предопределение. В единия случай става въпрос за бащата на служителка. Тя не е показала декларация за спор на ползи. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР