Десетки начупени клони и дървета има във Велико Търново, което

...
Десетки начупени клони и дървета има във Велико Търново, което
Коментари Харесай

Тежка зима във Велико Търново: Блокирани пътища заради паднали клони и дървета, части от града са без ток

Десетки начупени клони и дървета има във Велико Търново, което съществено усложнява обстановката с изобилния снеговалеж. Валежите не престават към този момент 12 часа. Многобройни са подадените сигнали до дежурния в Община Велико Търново единствено през нощта. Кметът Даниел Панов свика общинския спешен щаб, който ще обходи целия град.

17 снегорина и машини за опесъчаване работят цяла нощ. Главните улици са проходини при зимни условия. Въпреки това градският превоз не може да доближи до всички елементи на града поради блокираните от падналите клони и дървета улици.

Екипите на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и „ Гражданска отбрана “ работят цяла нощ по премахването на падналите дървета , включват се и групи от Оперативна програма „ Горско стопанство “, Оперативна програма „ Зелени системи “ и частни компании.

Работи се и по премахване на проблемите с електрозахранването в обособени елементи на града, както и в 20 обитаеми места в региона. Даниел Панов е разпоредил на всички шефове на учебните заведения и детските градини да огледат обширно дворовете за паднали дървета и да вземат ограничения.

Кметът е в непрекъсната съгласуваност с регионалния шеф, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Пожарната, както и с Областното пътно ръководство, което дава отговор за основните пътища от републиканската мрежа.

Община Велико Търново моли към жителите да не излизат с колите си , с цел да могат екипите да работят по унищожаване на падналите дървета и почистването на улиците.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР