Десетки младежи се събраха привечер пред Съдебната палата в столицата,

...
Десетки младежи се събраха привечер пред Съдебната палата в столицата,
Коментари Харесай

Протест в София срещу екстрадирането на Алексей Алчин

Десетки младежи се събраха по здрач пред Съдебната палата в столицата, с цел да стачкуват против решението на Варненския съд да съобщи на Русия Алексей Алчин , чиято екстрадиция Москва изиска от нас, заяви БНР.

Той беше арестуван преди десетина дни във Варна поради задочно повдигнати му обвинявания за укриване на налози в изключително огромни размери.

Миналият понеделник Варненският областен съд постанови на първа инстанция той да бъде върнат в Русия, неглижирайки опасенията на отбраната му , че там ще бъде подложен на политически репресии.

" Дори отговорния човек има своите права. Но за наше надълбоко страдание, модерна Русия, в лицето на " груповия Путин ", жестоко подценява тези права. А в светлината на сегашните събития да сътрудничиш по някакъв метод на този режим значи да приемеш играта му и да станеш съизвършител в незаконните процеси, без да го осъзнаваш ", настояха през днешния ден негови съратници и другари, събрали се с плакати и мегафон в столичния център .

Младежите за следващ път приканиха българският съд да откаже изгонването на Алчин с претекст, че връщането му в Москва ще е борба сред положителното и злото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР