Десетки мигранти са загинали при корабокрушение край Либия, като до

...
Десетки мигранти са загинали при корабокрушение край Либия, като до
Коментари Харесай

73 мигранти загинаха след корабокрушение

Десетки мигранти са починали при корабокрушение край Либия, като досега са открити единствено 7 оживели, заяви Организация на обединените нации.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 926
" Най-малко 73 мигранти са оповестени за изчезнали и се допуска, че са починали след трагично корабокрушение край либийския бряг през вчерашния ден (вторник) ", съобщи Международната организация по миграция към Организация на обединените нации.

На лодката са се намирали 80 души. Тя е тръгнала от Каср Ал-Ахяр, на към 75 км източно от столицата Триполи, и се е насочвала към Европа.

Досега либийският Червен полумесец и локалната полиция са извадили 11 тела, заяви МОМ.

А организацията на Организация на обединените нации за миграцията съобщи, че " седем оживели, които са съумели да се върнат до либийския бряг в извънредно тежки условия, сега са в болница ".

Централната част на Средиземно море остава най-смъртоносният мигрантски морски преход в света. С последната покруса броят на починалите там единствено от началото на тази година доближи 130 души, заяви МОМ.

Според плана на организацията " Изчезнали мигранти " през 2022 година по този маршрут са регистрирани повече от 1450 смъртни случая на мигранти. А от 2014 година насам там са регистрирани повече от 17 000 смъртни случая и изгубвания.

" Тази обстановка е нетърпима ", съобщи МОМ. " Необходими са съответни дейности от страна на страните за увеличение на потенциала за търсене и избавяне, определяне на ясни и безвредни механизми за слизане от кораба, както и на безвредни и постоянни пътища за миграция, с цел да се понижат рисковите пътувания. "  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР