Десетки мигранти от потънал кораб се издирват, след като гръцката

...
Десетки мигранти от потънал кораб се издирват, след като гръцката
Коментари Харесай

Гръцката брегова охрана издирва десетки мигранти от потънал кораб

Десетки мигранти от потопен транспортен съд се търсят, откакто гръцката бреговата защита избави през днешния ден 29 от тях в Егейско море, съобщи Ройтерс.
Спасените мигранти споделиха, че корабът им е тръгнал от Анталия, Турция, към Италия с 60 до 80 души на борда, посочи представител на бреговата защита.
Корабът се е преобърнало и потънало край остров Карпатос в южната част на Егейско море, сподели представителят Никос Кокалас пред държавната телевизия. Издирвателно-спасителната интервенция е почнала в ранните утринни часове при мощен вятър, добави той.
Спасените мигранти са афганистанци, иранци и иракчани, добави различен чиновник на бреговата защита, поискал анонимност.
Гърция беше на предната линия по време на европейска рецесия с мигрантите през 2015 година и 2016 година, когато един милион бежанци, бягащи от войната и бедността в Сирия, Ирак и Афганистан, дойдоха в страната, основно през Турция.
Оттогава броят на идващите мигранти внезапно е намалял. Гръцките управляващи обаче споделят, че в последно време са забелязали внезапно нарастване на опитите за влизане през гръцките острови и през сухопътната граница с Турция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР