Десетки мигранти бяха евакуирани от предизвикало противоречия плаващо общежитие, използвано

...
Десетки мигранти бяха евакуирани от предизвикало противоречия плаващо общежитие, използвано
Коментари Харесай

Великобритания мести мигрантите от плаващо общежитие заради смъртоносна бактерия

Десетки мигранти бяха евакуирани от провокирало несъгласия плаващо общежитие, употребявано от Англия като място за краткотрайно настаняване на търсещи леговище , откакто във водоснабдителната му система бяха открити смъртоносни бактерии, написа европейската редакция на " Политико ".

Бактерията легионела, която може да аргументи болести, сходни на пневмония, е открита във водната система на борда на баржата " Биби Стокхолм ", удостовери в изказване Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство.

Всичките 39 търсещи леговище, настанени сега на баржата, трябваше да бъдат изведени неотложно в очакване на спомагателна оценка на рисковете на борда й, сподели Министерството на вътрешните работи. " Здравето на хората на баржата е наш максимален приоритет ", добави представител.

Министерството на вътрешните работи не заяви къде са настанени мигрантите.

Досега няма доказани случаи на легионерска болест, което съгласно Националната здравна работа е смъртоносно за към 10 % от заразили се с рисковата бактерия.

Първите мигранти бяха преместени в плаващото общежитие в понеделник след седмици закъснение, като през предишния уикенд бяха осъществени спомагателни инспекции за сигурност.

Правителството на Обединеното кралство продължи напред с проекта макар опасенията, изразени от Съюза на противопожарните бригади, който разказа шлепа като " евентуален гибелен капан ".

Министрите са подложени на напън да намерят опция на настаняването на търсещите леговище в хотели , процедура, която съгласно Министерството на вътрешните работи коства на данъкоплатците 2,3 милиарда английски лири годишно.
 Англия подписа договорка с Турция за битка с миграцията
Англия подписа договорка с Турция за битка с миграцията

Нелегалната миграция е преди всичко в политическия дневен ред във Великобритания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР