Десетки малки пациенти вече се диагностицират от модерна ехографска система.

...
Десетки малки пациенти вече се диагностицират от модерна ехографска система.
Коментари Харесай

„Българската Коледа” дари апаратура за 44 000 лв. на болница „Свети Георги“ в Пловдив

Десетки дребни пациенти към този момент се диагностицират от съвременна ехографска система. Тя е дарена от самодейността „ Българската Коледа “ на Клиниката по детска хирургия към Университетската болница „ Свети Георги “ в Пловдив.

Методи е един от дребните пациенти в Клиниката по детска хирургия, на който му се наложи да употребява дарената от „ Българската Коледа “ инсталация преди да бъде опериран. Той постъпва в лечебното заведение поради инфектиран апендикс и интервенцията е осъществена сполучливо.

„ Невероятно е като концепция. Бързо влязохме на интервенция “, изясни майката на момчето Детелина Зочинова.

„ Пожелавам си за Коледа едно светещо мече, а за Нова година -да бъда здрав и да не ме боли “, сподели Методи.

Той и неговите връстници се изследват на актуален ехограф, който има разнообразни благоприятни условия и може да се употребява за по-специфичната неонатална и кърмаческа детска хирургия. Той е на стойност от 44 000 лв..

„ Апаратът е значим, тъй като ехографското проучване е едно към този момент общоприетоо проучване в медицината и като цяло в детската хирургия. С придвижване на технологиите дава разширена информация, която ни е от изгода за метода на лекуване ”, изясни началникът на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „ Св. Георги “ – Пловдив доцент доктор Евгений Мошеков.

Тази година „ Българската Коледа “ е дарила и анестезиологичен уред на стойност 40 000 лв. за Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия в болничното заведение. От Клиниката на доцент Мошеков към този момент знаят от каква инсталация имат потребност при идната акция.

От 2003 година досега Университетска болница „ Свети Георги “ е получила инсталация от „ Българската Коледа ” за близо 2 300 000 лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР