Десетки мъже нахлуха снощи на пистата и терминала на летището

...
Десетки мъже нахлуха снощи на пистата и терминала на летището
Коментари Харесай

Безредиците на летището в Махачкала

Десетки мъже нахлуха нощес на пистата и терминала на летището в Махачкала, столицата на съветската република с преобладаващо мюсюлманско население Дагестан. Тълпата явно е търсела пасажерите от полет от Израел. Това съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

След намесата на силите на реда от съветската организация за гражданско въздухоплаване оповестиха късно нощес, че аерогарата е била „ опразнена от жителите, които са се промъкнали без разрешение “.

„ След нахлуването на незнайни лица в зоната за придвижване на летище Махачкала беше взето решение за краткотрайно затваряне на летището за идващи и заминаващи полети “, заяви Росавиация. Аерогарата ще бъде затворена до 6 ноември.

Над 20 души, измежду които служители на реда и цивилни, са ранени при случая на летището. Десет души бяха признати в болница, а положението на двама от тях е тежко, обявиха от районното министерството на опазването на здравето, представено от ТАСС.

По-рано съветското издание „ Известия “ и телевизия РТ оповестиха, че десетки мъже са нахлули на пистата и терминала на летище Махачакала, откакто научили, че там би трябвало да кацне аероплан от Израел. Според медиите те са се качили на покрива на летището и на пистата. На видеоклипове, оповестени в обществената мрежа Телеграм, се вижда по какъв начин десетки мъже разрушават бариери, пробват се да ревизират колите, напускащи летището, или разрушават порти в терминала. На един от видеозаписите се вижда по какъв начин мъж стои на едно от крилата на аероплан на самолетна компания „ Ред уингс “.

Според профилирания уеб страница Флайтрадар полет от Тел Авив е кацнал в Махачкала в 19:00 ч. локално време. По информация на самостоятелната съветска медия „ Сота “ това е бил директен полет, който е трябвало да излети още веднъж за Москва в 21:00 ч. Преди да влязат в терминала, няколко стачкуващи са се пробвали да ревизират и паспортите на хората, напускащи летището, в търсене на израелски жители. Един от тях е държал афиш: „ Убийците на деца нямат място в Дагестан “, а други крещели „ Аллах Акбар “, се вижда на видеоклипове.

„ Израел чака от съветските управляващи да защитят всички израелски жители и всички евреи и да работят уверено против нарушителите на публичния ред и против подстрекаването към принуждение против евреите и израелците “, се показва в изказване на кабинета на премиера Бенямин Нетаняху, в което се акцентира, че Израел „ гледа съществено на опитите за нахлуване против израелски жители и евреи по света “.

По-рано през вчерашния ден министърът на информацията на прилежащата съветска република Чеченя Ахмед Дудаев прикани в Телеграм към успокоение в изискванията на възходящо напрежение в съветската част на Кавказ и към отбягване на „ провокации “. Нападенията против евреи „ ще изиграят неприятна смешка на нашите врагове, които съзнателно предизвикат света в подтекста на израелско-палестинския спор “, съобщи той във видеоклип.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР