Десетки лекари и медицински сестри мълчаливо се наредиха в коридора

...
Десетки лекари и медицински сестри мълчаливо се наредиха в коридора
Коментари Харесай

Рекорд: Бъбрек от прасе функционира в тяло на мъж цели два месеца

Десетки лекари и медицински сестри безмълвно се подредиха в коридора на болничното заведение в символ на респект след трагичния опит, който завърши в сряда, когато хирурзите от болничното заведение NYU Langone Health отстраниха бъбрека на прасето от тяло на мъж, което е в мозъчна гибел.

За тези два месеца бе подложен връх за най-дълго действие на генетично модифициран свински бъбрек в човек, въпреки и в мозъчна гибел.

„ Това е композиция от неспокойствие и облекчение. Два месеца са доста, с цел да имате свински бъбрек в това положително положение. Това ви дава доста убеденост “, сподели доктор Робърт Монтгомъри, хирургът по трансплантация, който управлява опита, пред Асошиейтед прес.

Повече от 100 000 души са в националния лист на Съединени американски щати на чакащите за транспантация.

В проучванията с органи от свине се употребяват модифицирани такива, с цел да може те да наподобяват повече на човешките. Така наречените опити за ксенотрансплантация се проваляха в последните десетилетия, а повода е, че човешката имунна система неотложно унищожава животинската тъкан.

Миналата година хирурзите от университета в Мериленд се пробваха да спасят мъж със свинско сърце, само че той оцеля единствено два месеца, защото органът отхвърли.

Btv

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР