Десетки коне са починали, а около 30 бедстват, оставени без

...
Десетки коне са починали, а около 30 бедстват, оставени без
Коментари Харесай

Коне умират и бедстват сред сняг и хищници в Осоговската планина

Десетки коне са умряли, а към 30 бедстват, оставени без грижа във високата част на Осоговската планина . След публикуването на злокобни фотоси в обществените мрежи , през днешния ден бе проведена акция за спасяването на животните, само че те са толкоз изнемощели, че не могат да бъдат свалени от планината.
 Бедстващи коне в Осоговската планина персонален списък

 Бедстващи коне в Осоговската планина персонален списък
Със съдействието на Планинската избавителна работа в Кюстендил и по-специално на Христо Абаджиев и Росен Димитров, доброволци отнесоха храна на конете - бали със плява и овес. Групата се е качила до местността Бек Бунар с 5 моторни шейни. Снегът на тази височина е към 1,5 метра.
 Бедстващи коне в Осоговската планина персонален списък
„ Кончетата едвам стоят на краката си. Има и умираща кобила, която в предните дни и родила мъртво конче. Гледката е ужасяваща. Аз не съумях даже да погледна към труповете на бедствалите животни. Никой не ти дава правото да оставяш по този начин животни, да измират, без да ти пука ”, описа за Дарик една от инициаторките за акцията в планината през днешния ден - Елица Димитрова. / Вижте директното й включване в обществената мрежа Facebook, като потресена от гледката тя споделя Конявската планина, само че става дума за Осоговската планина /.
   
 
Публикувахте от в 25 март 2018 година

„ Не успяхме да ги свалим в ниската част на планината. Конете, които са живи са към 30, само че не могат да вървят ”, сподели един от планинските спасители и ръководител на Търговско дружество Осогово Христо Абаджиев.

„ Конете нямат сили даже да ядат, толкоз са изнемощели. Мисля, че при започване на зимата броят им е бил към 100. Говори се, че притежателят  ги „ отглежда ” и получава дотации за това ”, разяснява различен от спасителите хижарят Росен Димитров.
 Спасителна акция за конете в Осогово персонален списък

 Бедстващи коне в Осоговската планина персонален списък
Планира се и нова акция, с цел да се закара с моторни шейни храна на конете. Надеждата е снегът да се стопи по- бързо, с цел да могат животните да пасат и трева, а като добият сили да бъдат свалени на безвредно място.

Няма да ви покажем най-потресаващите фотоси, с които разполагаме!

Очакваме и отговори от държавните институции, виновни за обстановката, които да потвърдят и името на притежателя.

" До през днешния ден не сме получавали сигнали за тези животни. Още на следващия ден ще отиде на място наш екип, с цел да извърши инспекция ", сподели за Дарик д- р Емил Гъгнев от ОДБХ-Кюстендил.

Благодарим за фотосите на Елица Димитрова и Росен Димитров!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР