Десетки колоездачи от всички краища на България се включиха в

...
Десетки колоездачи от всички краища на България се включиха в
Коментари Харесай

Пампорово проведе Зимен Байк Дуел, вижте победителите

Десетки колоездачи от всички краища на България се включиха в осмото следващо издание на зрелищното зимно вело съревнование – Winter Bike Duel 2018 през уикенда. Събитието е неповторимо за България и всяка година провокира някои от най-хубавите родни колоездачи, да се включат в оспорваната и атрактивна снежна конкуренция. Състезанието се организира в двубой формат с директна елиминация, а интригата се резервира до последния миг.

Победител при мъжете в обичайния Зимен Байк Дуел, за първи път стана Павел Козарски, който сподели доста устойчиво каране и в последния двубой съумя да задмине съперника си малко преди финалната права. Втори остана Милчо Стоянов, а на трето място се класира Иван Кобуров.

Сред младите очаквания в категорията на юношите най-добре се показа Григор Вълчанов, следван от Иван Борисов и Николай Желев. При ветераните на първото ходило на почетната стълбичка се качи Милан Димов, а до него се подредиха Николай Желев и Вечесляв Николов.

Победителите в обособените категории получиха доста парични и предметни награди, обезпечени от спонсорите на събитието – BMW България, Ред Бул, Анимал и хотел Перелик.

Състезанието се организира по писта номер 7 в Пампорово, а трасето включваше скоростни прави, където се развиваше скорост от близо 70 км в час, имаше няколко скока и други забавни детайли. Събитието протече под отлична организация, а участниците останаха доста удовлетворени от квалифицираното от уредниците трасе, регистрира Ема Паунова от оргазинаторите.

С Winter Bike Duel 2018 започва плавния преход от сезон зима, към сезон лято в Пампорово, а от курорта декларират, че за летните месеци приготвят доста приятни изненади за всички гости. След последните снеговалежи, в това число и от през днешния ден изискванията в ски зоната са чудесни, а сезона ще продължи до Великден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР