Десетки кандидати за убежище и чуждестранни работници в Тел Авив

...
Десетки кандидати за убежище и чуждестранни работници в Тел Авив
Коментари Харесай

Израел ваксинира чужденци и кандидати за убежище

Десетки претенденти за леговище и задгранични служащи в Тел Авив през днешния ден се подредиха на опашка, с цел да им бъде сложена първа доза ваксина против Covid-19 в границите на самодейност за имунизация на живеещите в израелския града чужденци, съобщи Асошиейтед прес.

В кметството и медицинския център " Сураски " стартира безплатното слагане на ваксини на задграничните поданици на града, доста от които са претенденти за леговище без документи.

В първия ден от действието си имунизационният център в южната част на Тел Авив, където живее огромна мигрантска общественост, бяха ваксинирани десетки чужденци, които се подредиха на опашка пред постройката. Плакати предлагаха информация на британски, тигриня, съветски и арабски език. Сред ваксинираните бяха задгранични служащи от Филипините, Молдова и Нигерия, както и претенденти за леговище от Судан и Еритрея.

Гарипели Сринавас Гоуд - индиец, който работи в Израел от осем години, - съобщи, че някои задгранични служащи в Израел не разполагат със средства и със застраховка, с цел да си разрешат да платят за слагане на ваксина в частен кабинет. Имунизационната акция е " доста положително решение ", аз съм " доста благополучен ", добави той.

Ейтан Шварц, представител на кметството на Тел Авив, сподели, че израелските управляващи имат отговорност " да имунизират всички на територията на страната ", и че те ще подхващат идната стъпка да стартират " да имунизират незаконните (имигранти) и останалите без документи претенденти за леговище ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР