Десетки журналисти и граждани излязоха на протест пред Министерския съвет

...
Десетки журналисти и граждани излязоха на протест пред Министерския съвет
Коментари Харесай

Протест в името на свободата на словото изкараха десетки на улицата

Десетки публицисти и жители излязоха на митинг пред Министерския съвет през вчерашния ден поради заканите против Виктор Николаев от Нова телевизия. Те бяха изречени в ефир предходната седмица от някогашния към този момент народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера Валери Симеонов. След неколкодневни опити заканите да бъдат омаловажени Тодоров се извини и се раздели с поста си, само че заместникът на Бойко Борисов възприе друга тактичност - разгласи, че ще заведе каузи против няколко медии. Протестът бе проведен от Асоциацията на европейските публицисти у нас и мина под наслова за опразнените столове, с което Тодоров заплаши Николаев, осведоми в. " Сега ".

На митинга се появиха редица публицисти от националните малките екрани, БНР, всекидневници и осведомителни уеб сайтове. Те се събраха на площада пред някогашния Партиен дом. На входа към подлеза бяха сложени три стола с надписи: " Кой опразни стола ", " Медийното безмълвие обслужва задкулисието " и " Къде е Ани ", намек за свалянето на Ана Цолова от утринния блок на Нова тв. Миналата седмица Тодоров загатна, че това се е случило, тъй като тя задава неуместни въпроси.

Протестът бе охраняван от десетки служители на реда, а наоколо бяха паркирани камиони на жандармерията и даже новите полицейски бусове, които носят техника за битка с всеобщите вълнения. На място бе персонално шефът на " Охранителна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи Борислав Муеров. Но единственият ангажимент на униформените се оказаха групичка младежи с спортни екипи, които се навъртаха по площада с навити на руло лозунги, които по този начин и не бяха разпънати. Момчетата не дадоха отговор за какво са пристигнали на митинга. В последна сметка групичката бе привикана за инспекция от полицията.

На смешка в знак на митинга се трансформира кучето Райчо, домакински любим на един от участващите. На каишката му бе закачен лозунгът, че медийното безмълвие обслужва задкулисието, а Райчо се оказа най-често сниманият участник в митинга.

На митинг излязоха и публицисти от Варна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР