Десетки животновъди се събраха по обяд на протест пред общината

...
Десетки животновъди се събраха по обяд на протест пред общината
Коментари Харесай

Фермери от Хасково на протест заради ниската изкупна цена на млякото

Десетки животновъди се събраха по обяд на митинг пред общината в Хасково. Поводът - ниските изкупни цени на млякото. През последната седмица те са паднали с 20%, а това води до стесняване на разноските. Част от мандрите даже отказвали да изкупуват млякото на фермерите, оповестява Нова телевизия.

Според тях това се дължи на импорт от други страни на мляко на по-ниски цени, което обрича сектора на банкрут.  Фермер се оплака, че е заставен самичък да си доставя фуражи, да си го мели единствено да оцелее.

„ За популацията цените са непостижими, а от нас просто отхвърлят да го вземат ”, споделя фермерът и излива кофа прясно мляко.

Животновъдите упорстват страната да вземе ограничения, с цел да се резервира сектора. „ Обръщаме се към държавното управление и президента да се вземат незабавни ограничения и да ни се помогне. Дали краткотрайно ще се приключи вноса на това мляко,  или ще се обезпечат средства, с цел да бъдат подкрепени земеделските производители. Ние няма по какъв начин да съществуваме и да работим под себестойността на продуктите ”, споделя Мария Степанчева.

Фермерите молят за разговор в противоположен случай ще упорстват за оставки в земеделското министерство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР