Десетки жители са загинали днес в резултат на удари на

...
Десетки жители са загинали днес в резултат на удари на
Коментари Харесай

Турската авиация и артилерия удари град Африн в Сирия

Десетки поданици са починали през днешния ден вследствие на удари на турската авиация и артилерия по административния център Африн /Северна Сирия/, заяви кюрдската организация Фърат, представена от ТАСС.

От 20 януари турските въоръжени сили организират интервенцията "Маслинова клонка " против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа /СЗН/ и Партията на демократичния съюз /ПДС/ в региона на сирийския град Африн. Според организация Фърат въздушните удари и обстрелът против града не престават и са интензивни, а броят на жертвите и ранените нараства.

Военните дейности принуждават жителите да напущат домовете си. Според телевизионния канал Ал Маядин за едно денонощие от Африн и покрайнините му са се изтеглили над 100 хиляди души. Някои се насочват към прилежащите градове Нобул, Ез Захра и Тел Рифат, които са под отбраната на сирийската войска.

Според данни на Фърат през днешния ден в региона на Куркан бойци на СЗН са унищожели бронетранспортьор и са умъртвили 9 турски бойци. Турският общоприет щаб заяви през днешния ден, че са били премахнати 80 терористи, имайки поради бойци от СЗН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР