Десетки жители на столичния квартал "Дружба" 1 и 2 излезнаха

...
Десетки жители на столичния квартал "Дружба" 1 и 2 излезнаха
Коментари Харесай

Пореден протест в столичния квартал „Дружба“

Десетки поданици на столичния квартал "Дружба " 1 и 2 излезнаха на следващ митинг против презастрояването. Пешеходната алея сред двата квартала към момента не е възобновена, а в това време има планове за застрояване на зелената повърхност към езерото в "Дружба " 1. Хората упорстват кметът на регион "Искър " - Ивайло Цеков да не издава разрешителни за градеж, както и такива за слагане на огради върху зелени площи. Кметът не участва на следващия митинг, тъй като в разгара на казуса, отпътува на отмора.

"Целта ни е да предотвратим презастрояването и да запазим парка към езерото за свободен достъп от всички жители от регион "Искър ", както и за хората от другите региони на столицата ", съобщи общинският консултант Борис Цветков.

"Искаме да имаме естествена градска среда. Надяваме се кметът Ивайло Цеков да бъде дейна страна в този проблем и да спомага за отбрана на публичния интерес. Под никаква форма да не се позволява строителство в зелените площи ", съобщи доктор Николай Георгиев от Обществения съвет на "Дружба " 2.

Вече се събират подписи за спасяването на зеления пояс към езерото. Подаден е и сигнал до омбудсмана Мая Манолова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР