Десетки жители на София се събраха на протест срещу строежа

...
Десетки жители на София се събраха на протест срещу строежа
Коментари Харесай

ГЕРБ, БСП и Мая Манолова се обединиха срещу строежа на небостъргач в София

Десетки поданици на София се събраха на митинг против градежа на 44-етажен небостъргач на ъгъла на булевардите " България " и " Иван Евстатиев Гешов ".

На митинга участваха още омбудсманът Мая Манолова, общинският консултант от ГЕРБ Михаил Владов, общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов и депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов. Кметът на регион " Триадица " Николай Терзиев също изрече поддръжка за протестиращите.

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че нейният екип от адвокати може да помогне на инициативния комитет против застрояването на постройката да апелира решението на Върховния административен съд, с което той беше позволен.


© Веселин Николов

Според Христо Проданов е допустимо да бъде оспорвана замяната на терена, с която строителната компания " НИКМИ " го е добила през 2005 година. Проданов сподели още, че " небостъргачът няма да бъде нито наследник, нито червен, нито зелен. Той ще е огромен. "

Общинският консултант Михаил Владов също беше на мнение, че замяната може да бъде оспорвана. Той добави и, че инициирано от ГЕРБ изменение на общия организационен проект планува на терена да няма застрояване.

Мая Манолова обърна внимание, че в Закона за устройство и застрояване на Столична община има редица текстове, които би трябвало да бъдат променени, тъй като въз основата на тях се позволява да се построят редица високи здания в София.

По-рано през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че Столичната община е подготвила законови промени, с които да се ограничи високоетажното строителство в София. След решение на Върховния административен съд от края на април основният проектант на София е длъжен да издаде позволение за градеж на обекта, само че той към момента не го извършва.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР