Десетки жители на пловдивския “Прослав“ се разбунтуваха срещу свирките на

...
Десетки жители на пловдивския “Прослав“ се разбунтуваха срещу свирките на
Коментари Харесай

Машинисти тероризират цял квартал в Пловдив

Десетки поданици на пловдивския “Прослав “ се разпалиха против свирките на влаковете през нощта. Те настояват, че в интервала от 22 до 4 часа, машинистите не пропущат да подадат звуков сигнал, преминавайки с композицията през квартала.

“Проблемът не е толкоз в това, че е алармирал, а че от време на време се чуват цели музикални композиции. Сякаш преднамерено се подвига звук в продължение на 30 секунди, с цел да разсъни всички. Понякога пък се разминават два влака и машинистите се поздравяват със сирена измежду нощ, а ние подскачаме в леглата. Това е неуместно и прекомерно “, разяснява Мирослав, който живее на две директни от жп линиите от повече от 20 години.
свързани новини3435на 30.08.20213090на 20.05.2021
Проблемът със мощните свирки на влаковете е сериозен и за майките. “Приспивам детето. Минават час-два и като мине и стартира да свири мощно и дълготрайно, детето се буди и след това следва непрекъснат плач, защото му се спи, а са го събудили. Кошмар е за доста майки в квартала, изключително за тези, които се намират на първа линия. Не знам какво може да се направи, само че допускам, че е допустимо да се инструктират машинистите да пазят нощната тишина, преминавайки през жилищни зони “, показва пред “Марица “ Гергана, която е майка на бебе на годинка.

Жителите са недоволни и от шумоизолационните стени, които бяха построени дружно с пасарелката.

" Първо, не изолират никакъв звук, второ, човек има чувството, че даже е по-силен. Не правят никаква работа, с изключение на чисто естетична ", разясняват в квартала.

Жителите на “Прослав “ към момента обмислят по какъв начин да се оправят с казуса. Към момента възнамеряват да се инициира подписка, която да се сведе до знанието на районното кметство в “Западен “ и до БДЖ.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР