Десетки жители на пловдивския квартал Прослав се разбунтуваха срещу свирките

...
Десетки жители на пловдивския квартал Прослав се разбунтуваха срещу свирките
Коментари Харесай

Машинисти тероризират жителите на Прослав, подлудиха ги

Десетки поданици на пловдивския квартал Прослав се разпалиха против свирките на влаковете през нощта. Те настояват, че във вечерните часове, в интервала от 22 до 4 часа, машинистите не пропущат да подадат звуков сигнал, преминавайки с композицията през квартала.

„ Проблемът не е толкоз в това, че е алармирал, а че от време на време се чуват цели музикални композиции. Сякаш преднамерено се подвига звук в продължение на 30 секунди, с цел да разсъни всички. Понякога пък се разминават два влака и машинистите се поздравяват със сирена измежду нощ, а ние подскачаме в леглата. Това е неуместно и прекомерно “, разяснява Мирослав, който живее на две директни от жп линиите от повече от 20 години.

Проблемът със мощните свирки на влаковете е сериозен и за майките. „ Приспивам детето. Минават час-два и като мине трен и стартира да свири мощно и дълготрайно, детето се буди и след това следва непрекъснат плач, защото му се спи, а са го събудили. Кошмар е за доста майки в квартала, изключително за тези, които се намират на „ първа линия “. Не знам какво може да се направи, само че допускам, че е допустимо да се инструктират машинистите да пазят нощната тишина, преминавайки през жилищни зони “, уточни пред „ Марица “ Гергана, която е майка на бебе на годинка.

Жителите са недоволни и от шумоизолационните стени, които бяха построени дружно с пасарелката. " Първо, не изолират никакъв звук, второ, човек има чувството, че даже е по-силен. Не правят никаква работа, с изключение на чисто естетична ", разясняват в квартала.

Медията ни се свърза с районния кмет Димитър Колев, който уточни, че при него не са постъпвали публични сигнали за нощния влаков гнет. Той добави обаче, че е чувал този проблем да се разяснява в квартала.

Жителите на Прослав към момента обмислят по какъв начин да се оправят с казуса. Към момента възнамеряват да се инициира подписка, която да се сведе до знанието на районното кметство в „ Западен “ и до БДЖ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР