Десетки жители на курортен комплекс Чайка протестираха на отбивката за

...
Десетки жители на курортен комплекс Чайка протестираха на отбивката за
Коментари Харесай

Лоша инфраструктура заради скъп ремонт изкара на протест жители на курортен комплекс Чайка

Десетки поданици на курортен комплекс " Чайка " стачкуваха на отбивката за хотел " Ной " през днешния ден. Недоволството им е против окаяното положение на пътя в региона поради продължаващ ремонт и неналичието на реакция от страна на институциите.

По думите им те неведнъж са алармирали за обстановката всички способени органи.

" Настояваме за смислени отговори и ограничения. Ще го създадем за следващ път и документално - до всички, в чиито пълномощия са отговорите на нашите проблеми ", декларират пострадалите.

Днес митингът беше кротичък, само че при липса на реакция, идващият няма да бъде, декларират жителите.

Той е плануван за 10.30 ч. на 12 март на отбивката за Слънчев ден, като протестиращите са в подготвеност да затворят пътя към Златни пясъци.

" От есента на 2019 година хиляди жители на Варна живеем като заложници на безконечен и безценен ремонт в един от най-прекрасните като естествени дадености региони на града ни - кк " Чайка ", съобщи през вчерашния ден в писмо до Moreto.net Борислав Драгиев - гражданин на курортния комплекс.

Според него две години след започването на ремонт на канализационната мрежа положението на улиците е пагубно. ул. „ Боян Бъчваров “ и ул. „ Янко Славчев “.

" Пътят е в неведнъж по-лошо положение от преди началото на ремонтните действия, новоасфалтираните сектори са повече великански кръпки, в сравнение с възобновена пътни настилки. На места има подли пропадания, образували са се големи и доста рискови дупки, които не просто пречат за естественото прекосяване с автомобил, само че основават съществени предпоставки за произшествия. Трудно налични и сравними с трасета за офроуд са и улиците “Боян Бъчваров ” и “Петър Попов ” в региона. Няма метод даже към плажната линия, безвреден за шофиране и напредване ", написа в писмото.

Пропаданията и рисковите дупки не просто пречат за естественото прекосяване с автомобил, само че и основават съществени предпоставки за произшествия. Уличната мрежа в региона в допълнение е тежко компрометирана и от чести поправки на ремонтите, възмущават се жителите.

Градският превоз е мощно усложнен да обслужва пълноценно спирките в региона, защото маневрирането на рейсовете е голямо тестване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР