Десетки жители на Кърнаре възроптаха в протест срещу роми от

...
Десетки жители на Кърнаре възроптаха в протест срещу роми от
Коментари Харесай

Циганска тълпа потроши заведение в Кърнаре, отказали да им сервират бира

Десетки поданици на Кърнаре възроптаха в митинг против роми от селото. Хората ще създадат проява на площада в обитаемото място, където нощес двадесет въоръжени роми са потрошили заведение.

Грозните подиуми се разиграли към 23.00 часа на 4 май. Няколко млади роми от Кърнаре поискали да влязат в заведението на притежателя Г. А., с цел да пият бира. Кафенето обаче не било разполагаем, защото е било наето за фамилно абитуриентско празненство.

Ромите побеснели от отхвърли да бъдат обслужени. Минути по-късно пред заведението пристигнала група от 20 младежи, въоръжени с огромни ножове. Начело бил 30-годишен ром от махалата, който командвал бандата. С колове и камъни те потрошили заведението, описват от пловдивското издание "Марица ".

"Хората се разбягаха, няма ранени, а тарторът на групата бе арестуван. Потресени сме от това, което стана нощес в селото. Ромите дойдоха внезапно, бяха огромна и въоръжена група. Нямаше никакъв мотив за този вандализъм. Това заведение по принцип не работи вечер и те знаят това. Кафенето работи единствено до обяд, а нощес там имаше абитуриентска вечер ", описват локалните пред "Марица ".

Кърнаре е едно селата с най-многобройно ромско население в Подбалкана, ромската махалата е в западната част на селото, само че в никакъв случай до момента не се стигало до толкоз изострен спор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР