Десетки жители на Ахелой излязоха на протест заради новия път

...
Десетки жители на Ахелой излязоха на протест заради новия път
Коментари Харесай

Ахелой на протест срещу новото шосе за Слънчев бряг

Десетки поданици на Ахелой излязоха на митинг поради новия път към курортния комплекс „ Слънчев бряг ”, който беше публично открит в петък. 
 Пуснаха предварително разширения път сред Бургас и Слънчев бряг
Жителите на курортното градче настояват, че с това трасе достъпът до къщите им е отсечен – водачите би трябвало да вършат доста рискова маневра, с цел да се включат в остарял път, по който да стигнат до домовете си, заяви бТВ. 

Още по-сериозен е казусът за хората, които разчитат на рейсовете, с цел да се приберат или да отидат на работа – става известно, че някои от рейсовете към този момент въобще не стопират в Ахелой. Според локалните хора при построяването на новото трасе има недомислици. 

Хората се недоволни, тъй като трасето заобикаля Ахелой и пътят им се усилва двойно. Новият път беше открит в петък от премиера Бойко Борисов, който разяснява, че пътят е обещан от 40 години. Само за две години в сектора са станали над 150 произшествия, с четирима починали и десетки ранени, напомня Нова тв. 

От организация „ Пътна инфраструктура ” обясниха, че още идната седмица стартира работа по нов път към Ахелой, който би трябвало да е подготвен до месец. 

На 15 юни бе пуснато директното трасе на обходния път. С стартирането на отсечката 5 месеца предварително се улеснява пътуването по път I-9 Слънчев бряг - Бургас преди началото на дейния туристически сезон и се покачва сигурността на движение. С построяването на новата права интензивният директен трафик вече няма да минава през Ахелой, с което се опазва живота и здравето на жителите на града и се понижава заплахата от тежки пътни произшествия ", настояват от АПИ. 

От пътната организация удостоверяват, че с цел да се приберат от Слънчев бряг в Ахелой, жителите на града би трябвало да минат през Каблешково, но твърдят, че по този начин пътят се удължавал единствено с към 300 метра от града.  За пътуващите от Ахелой към Слънчев бряг има две благоприятни условия посредством новото кръгово кръстовище или посредством десен завой преди връзката за Равда. 

В писмо до Агенция " Пътна инфраструктура " от община Несебър декларират, че за да се обезпечи безконфликтен трафик, общината ще обезпечи връзка за влизане в град Ахелой от съществуващото кръгово кръстовище на първокласния път с пътя за Равда и по общински пътища, заради което не е належащо построяването на ляв завой по директното направление. Изграждането му е извънредно опасно поради понижена видимост и нахлуване на трасето в хоризонтална крива, се казва в известието на АПИ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР