Десетки жалби и сигнали до омбудсмана за неправомерни клаузи в

...
Десетки жалби и сигнали до омбудсмана за неправомерни клаузи в
Коментари Харесай

Бързите кредити: Омбудсманът срещу уловките при лесните пари

Десетки тъжби и сигнали до омбудсмана за непозволени клаузи в договорите за бързи заеми. Мая Манолова провежда кръгла маса с депутати, юристи и жители.

Най-често нарушаванията са за противозаконна смяна на лихви и такси. Според омбудсмана честа процедура при компаниите за бързи заеми е да оферират доста огромни заеми на хора, които са неплатежоспособни.
Теглим от ден на ден „ дребни ” заеми Българинът към този момент дължи приблизително по към една заплата
Най-честите тъжби към обдусмана Мая Манолова са за това, че сдруженията оферират същите неравноправни клаузи, по които съдът към този момент се е произнесъл и са влезнали в действие правосъдни актове за тяхната неравноправност:

„ Сблъскахме се преди седмица с една застраховка по заем в размер на 2 хиляди лв., която е в размер на 1580 лв., освен това застраховката е с дълготрайност една седмица. Т.е. измислят се всевъзможни способи жителят да бъде притиснат в нарушаване на закона да заплати доста повече, в сравнение с е допустимото. Много деликатно би трябвало да се четат договорите и да се възразява против всевъзможни неравноправни клаузи”, изясни омбудсманът Мая Манолова.
Намаляват небанковите заеми Засиленият надзор е отстранил от пазара някои от неточните играчи
А от институциите поучават да четем договорите най-малко два пъти, с цел да избегнем точно такива нарушавания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР