Десетки хора загинаха, а над 100 са ранени при струпване

...
Десетки хора загинаха, а над 100 са ранени при струпване
Коментари Харесай

Десетки загинаха, над 100 са ранени на религиозен празник в Израел

Десетки хора починаха, а над 100 са ранени при скупчване на хора по време на всеобщ набожен празник в северната част на Израел, съобщи Би Би Си.

Уточнява се, че нещастието е станала на тържествата по случай празника Лаг ба Омер на планината Мерон в Галилея, където дойдоха десетки хиляди хора - най-вече ултраортодоксални юдеи.

По данни на AFP, позовани на израелските здравни управляващи, починалите са минимум 38 . Според информация на здравната работа MDA, 36 души са леко ранени, трима са със приблизително тежки контузии, 10 са в сериозно положение.

" MDA се бори за живота на десетки потърпевши и ние няма да се предадем до момента в който не бъде евакуиран последният потърпевш ", оповестява службата на страницата си в " Туитър ".

Според някои изявления до съдбовното скупчване на хора се е стигнало, откакто е рухнала естрада , съгласно различен информация трибуната е рухнала по-късно.

На видеокадри се виждат дълги редове с тела, опаковани в чували. В зоната на случая работят парамедици и спасители, както и военни .

Най-тежко потърпевшите се изтеглят с хеликоптери.

Много от присъстващите обезверено се пробват да се обадят на околните си, само че мобилните мрежи работят със обилни сривове.

Премиерът Бенямин Нетаняху дефинира станалото като " тежка злополука ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР