Десетки хора се събраха на протест в Сараево заради високите

...
Десетки хора се събраха на протест в Сараево заради високите
Коментари Харесай

Протест срещу мръсния въздух в Сараево

Десетки хора се събраха на митинг в Сараево поради високите равнища на замърсяване на въздуха в босненската столица през последните седмици, осведоми АП.

Някои от участниците носиха маски по време на демонстрацията пред постройката на държавното управление.
 Стотици на митинг против смога в Белград
Стотици на митинг против смога в Белград

Настояват за ограничения от управляващите

Организаторите оповестиха, че желаят да насърчат хората да подхващат дейности и да привлекат публично внимание за разрешаване на дългогодишния проблем в града.

През последните седмици равнищата на замърсяване на въздуха превишиха откритите от Европейски Съюз безвредни правила с няколко пъти.

Миналата седмица локалните управляващи вкараха изключителни ограничения . Те приканиха жителите да не употребяват въглища и дърва за отопление , а също по този начин не разрешиха и дизеловите коли.

Представители на държавното управление обявиха пред протестиращите, че обстановката не може да се промени за няколко месеца , защото ще е належащо повече време. Освен това жителите би трябвало да вземат присъединяване.
 Гняв и незабавни ограничения в градове на Балканите, задушени от смог
Гняв и незабавни ограничения в градове на Балканите, задушени от смог

В босненската столица Сараево ситуацията е най-тежко

Експерти разясняват, че замърсяването на въздуха на Балканите е огромно поради централите на въглища , старите коли и други фактори. През последната седмица гъста мъгла ускори казуса.

В отчет на Организация на обединените нации от предходната година се споделя, че хората на Западните Балкани губят 1,3 година от живота си поради замърсяването на въздуха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР