Десетки хора се събраха на протест пред сградата на Министерството

...
Десетки хора се събраха на протест пред сградата на Министерството
Коментари Харесай

Протест пред сградата на МВР: Спрете войната по пътищата!

Десетки хора се събраха на митинг пред постройката на Министерството на вътрешните работи /МВР/ с искане за правдивост и по-строг надзор на пътя. Недоволството им е провокирано от последната злополука, при която лидер, използвал алкохол, блъсна и умъртви дете в центъра на София . Инцидентът стана на 2 септември малко преди среднощ на пешеходна пътека на ул. ”Гурко ”. Момчето на 15 години умря от удара .

В демонстрацията довечера се включиха близки на починали в произшествия .

Вчера прокуратурата повдигна обвиняване на лидера на лекия автомобил, предизвикал злополуката в събота. Той ще бъде притеглен в качеството му на обвинен за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. На брифинг пред публицисти през вчерашния ден зам.-градският прокурор от Софийската градска прокуратура Иво Илиев сподели, че лидерът е карал с висока скорост .

37-годишният водач е управлявал автомобила си по метод, по който неизбежно би довел до публично рискови последствия и причиняването на гибел.

„ Първоначалните данни са, че колата се е движела с доста висока скорост, може би в границите на 80 км/ч, не е имало и спирачен път “, сподели Илиев. Според експертизата лидерът е използвал алкохол – дрегерът е посочил над 2 промила .

В неделя вечерта родственици и близки на момчето се събраха на мястото на случая, с цел да почетат паметта му. Движението по столичната улица „ Гурко “ през вчерашния ден беше краткотрайно спряно.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР