Десетки хора са загинали или са били ранени при взрив

...
Десетки хора са загинали или са били ранени при взрив
Коментари Харесай

Израел бомбардира Рафах след нападението на Хамас. Има загинали цивилни

Десетки хора са починали или са били ранени при гърмеж в бежански лагер в региона на Рафах. Това оповестява BBC, като се базира на информация от ръководеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в Газа.

Видеозаписи демонстрират огромна детонация и горящи палатки. Твърди се, че те са резултат от израелски въздушен удар.

Контролираното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в линията оповестява, че минимум 35 души са убити и още десетки са ранени при офанзивата. Палестинският червен полумесец заяви, че неговите коли за спешна помощ са транспортирали " огромен брой " хора, убити или ранени.

Israel’s response to the ICJ’s ruling? Absolute carnage and beheaded children caused by several 2,000 lb bombs dropped on civilians and UN compounds in Rafah. Every accusation is a confession.

حسبنا الله ونعم الوكيل
— Dr. Omar Suleiman (@omarsuleiman504)
Информацията от " Хамас " не може да бъде без значение тествана, само че интернационалната филантропична организация „ Лекари без граници “ написа в профила си в X, че нейно здравно заведение в района лекува " десетки ранени хора " след нахлуване над бежански лагер.

" Ужасени сме от този гибелен случай, който още един път демонстрира, че на никое място в Газа не е безвредно ", споделиха от организацията.

Израелските сили за защита (IDF) споделят, че са се прицелили в двама висши водачи на " Хамас " в един от комплексите на групировката и ще проучат известията, че ударите са стигнали до убежищата, при което са потърпевши цивилни жители. В изказване те обявиха, че са " ликвидирали " две високопоставени фигури на Хамас - Ясин Рабия и Халед Нагар - при " акуратен " въздушен удар " в северозападната част на Рафах ".

Ескалацията на напрежението идва часове откакто " Хамас " - формация, оповестената от Европейски Съюз и Съединени американски щати за терористична, изстреляха осем ракети против Тел Авив. Това бяха първите офанзиви с отдалечен обхват на деяние против израелския град от януари насам.

Ракетният обстрел акцентира опасността, която " Хамас " към момента съставлява за хората в Израел, макар че няма известия за ранени.
Предполагаемият израелски удар по Рафах идва и два дни, откакто Международният съд на Организация на обединените нации подреди на Израел неотложно да спре военната си интервенция в региона, където към момента се укриват стотици хиляди цивилни.

Решенията на Световния съд са наложителни, само че органът няма власт на процедура да принуди страната да го приложи. По данни на Организация на обединените нации от началото на офанзивата от Рафах са избягали над 800 000 палестинци.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР