Десетки хора са се сдобили с фалшиви шофьорски книжки в

...
Десетки хора са се сдобили с фалшиви шофьорски книжки в
Коментари Харесай

Измама: 2 г. в столичния КАТ издавали фалшиви книжки

Десетки хора са се сдобили с подправени шофьорски книжки в София, без да имат нужните документи. Схемата работила сред 2016 и 2018 година и била разрушена предишното лято.
Прокуратурата и Вътрешна сигурност ще ревизират на какъв брой души са издадени документи без да имат право на това и кой е отговорен.
За издаването на шофьорска брошура са нужни приключен курс, сполучливо положен изпит пред автомобилна ревизия и тапия.
"Създава се електронно подправено досие в системата и на негова база се издава удостоверение. Вече при инспекцията се открива неналичието на книжен притежател. Примерно липса на тапия, липса на курс БЧК, протоколи пред ДАИ”, изясни Комисар Ивайло Александров, шеф отдел "Охранителна полиция " в ОДМВР.
12 книжки са пуснати за направа и след това дадени на притежателите им от към този момент някогашната служителка на дирекцията – Полина Нинова, посочена за отговорна и уволнена през декември.
„ Нямам пояснение, само че аз не съм правила сходно нещо. Видяха моя акаунт, че е работено на паролите ми, споделиха – ти си. Всъщност това е недоказуемо. Хартията, в случай че не се откри, по какъв начин са работени тия документи, всичко е на моята парола… Всеки може да види по какъв начин си изписвате паролата, всеки може да застане зад тила ми и да види. Пак споделям – имам деца, по-добре да остана аз отговорната, както е по документи и да продължа някакъв живот и да ги отгледам. Това е”, разяснява Нинова.
Според вътрешната инспекция в дирекцията, която свършва на 6 ноември, на 12 души са издадени книжки, без да имат право и би трябвало да им бъдат взети. Решено е още материалите да бъдат дадени в районната прокуратура и Вътрешна сигурност. При обвиняването материалите са постъпили на 14 февруари, съвсем 4 месеца след края на инспекцията.
Прокуратурата би трябвало да се произнесе до месец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР