Десетки хора са евакуирани от наводнените населени места в региона

...
Десетки хора са евакуирани от наводнените населени места в региона
Коментари Харесай

Десетки евакуирани от наводненията в Карловско, петима - с хеликоптер -

Десетки хора са евакуирани от наводнените обитаеми места в района на Карловско. Преди малко завърши евакуацията на петима души с хеликоптер от с. Богдан, съобщи директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов пред Българска телеграфна агенция.

В селото е имало бременна жена. Той не можа да удостовери дали тя е измежду евакуираните с хеликоптер, само че сподели, че има инструкции с нея да се работи доста деликатно.

Карловското село   бе откъснато от света поради тежките наводнения и проливните дъждове, почнали тази заран. Възрастна жена там бе избавена от приливна вълна. Двата моста са недостъпни, откакто придошлите талази са отнесли единия, а другият е залят от водата. Силните превалявания не престават, тежка е обстановката и в други карловски села.

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова два екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община отпътуваха към Богдан. Те са оборудвани и разполагат с две лодки и техника. Десетки екипи на полицията и пожарната от Пловдивска област също са на помощ на бедстващото население от наводнените карловски села. На процедура цялата полицията и пожарна от региона, както и военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада се отзовават на десетките сигнали.

Пловдивската прокуратура стартира следствие за вероятно осъществено закононарушение по член 335 от Наказателния кодекс, а точно за причиняване по несъобразителност на наводняване, вследствие на което са настъпили обилни имуществени вреди. Прокурори от Окръжна прокуратура – Пловдив и Районна прокуратура - Пловдив отидоха на място. Разследването прави Национална следствена работа.

По-рано през днешния ден втора приливна вълна заля и село Каравелово. Според кмета му Славка Червенкова казусът не е от дъжда, а от препълването на локалната река от водите, които се стичат от планината и дърветата и наносите, които тя носи. Евакуирани бяха три фамилии. Залят бе културният дом, а пътят за прилежащите села бе неосъществим.

Подбалканският път е непристъпен, жп линията също е залята с кални води и наноси.

Къща и детската градина са наводнени след проливните дъждове в Копривщица, заяви кметът на общината Бойка Дюлгярова.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР