Десетки хора са евакуирани от домовете си. Остава неясно колко

...
Десетки хора са евакуирани от домовете си. Остава неясно колко
Коментари Харесай

Горски пожари в Аржентина: Мъж арестуван и десетки евакуирани, докато пламъците обхващат централна провинция

Десетки хора са евакуирани от домовете си. Остава неразбираемо какъв брой къщи са наранени от горските пожари.

27-годишният Улисес Ксарате е арестуван и е упрекнат, че е запалил пожар в понеделник следобяд в регион покрай град Вила Карлос Пас в района Пунила, локалните медии цитират думите на прокурор Хорхелина Гомес.

Изображение: Пожарникар се бори с пламъците в покрайнините на Вила Карлос Пас, Аржентина. Снимка: AP

Съобщава се, че Ксарате е споделил на полицията, че е запалил лагерен огън, с цел да направи кафе, само че е изгубил надзор над пламъците заради мощните ветрове.

Губернаторът на Кордоба Хуан Шиарети сподели, че 99% от пожарите са районът страда от всяка година „ са породени съзнателно, или от съзнателно деяние, или от безнаказаност “.

Горските пожари се разпространиха бързо в провинцията заради комбинацията от топлота и мощни ветрове.

Надяваме се, че прогнозата за дъжд във вторник вечерта и ранната сряда ще успокои пламъците.

По-голямата част от Южна Америка, в това число Аржентина, Бразилия, Парагвай и Боливия, е била наранена от температури над 40C през август и през септември.

Научната група World Weather Attribution съобщи, че изменението на климата прави горещи талази 100 пъти по-вероятни, като увеличи междинните температури в района с цели 4,3C.

Прочетете още международни вести: < br /> „ Предполагаеми човешки остатъци “ са открити при търсене на подводни парчета от Титан

Имаше пет дейни пожара в провинция Кордоба към вторник, заяви Националната работа за ръководство на пожарите на Аржентина.

Изображение: Снимка: AP

„ Призовавам популацията да почита напътствията на пожарникарите и управляващите, които работят в засегнатите региони “, написа господин Шиарети в обществените медии.

„ Най-важното е да избавят животи. Там, където е нужна евакуация, тя ще бъде направена. "

Правителството на провинцията изпрати вода, храна, матраци и одеяла в засегнатите региони.

" Искаме превантивни ограничения да бъдат взети в най-висока степен, защото метеорологичните условия са неподходящи “, написа в обществените медии министърът на сигурността и държавното управление на Кордоба Хулиан Лопес.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР