Десетки хора са били убити при бомбения килим, който руснаците

...
Десетки хора са били убити при бомбения килим, който руснаците
Коментари Харесай

Руснаците обстрелват с артилерия жилищни райони на Харков. Жител: Стреля се буквално на месо

Десетки хора са били убити при бомбения килим, който руснаците изсипаха върху в Харков в понеделник, оповестява Министерството на вътрешните работи на Украйна, представено от Sky News. Новината идва часове след началото на договарянията на формалните делегации от Москва и Киев, които се срещнаха на украинско-беларуската граница.

Съветникът от вътрешното ведомство Антон Геращенко написа във Фейсбук, че при офанзивите има и стотици ранени, оповестява Ройтерс.

Ожесточените сражения в петия ден от началото на съветската инвазия не стихват. През цялата минала нощ Русия е имало сблъсци сред двете страни, до момента в който съветската войска се пробва да се приближи до Киев.

Нови сателитни фотоси, направени в неделя, демонстрираха, че сухопътните сили на Москва се доближават към столицата. Военният кордон включва стотици транспортни средства, които се насочват североизточно от украинския град Иванков и се движат в посока Киев.

Най-малко 11 души бяха убити при съветски ракетни офанзиви против жилищни квартали в украинския град Харков, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на регионалния шеф Олег Синегубов.

Вторият по величина в страната се трансформира в огромно полесражение, откакто Русия нахлу в Украйна предходната седмица, предприемайки най-голямата офанзива против европейска страна след Втората международна война.

Синегубов сподели, че съветските сили обстрелват с артилерия жилищни региони на Харков, където няма позиции на украинската войска или стратегическа инфраструктура.

Опасенията обаче са, че броят им е доста по-висок

" Това се случва денем, когато хората вървят до аптеката, да пазарят или да пият вода. Това е закононарушение ", безапелационен бе той. По негови думи с изключение на жертвите други десетки са били ранени.

По-рано съветникът на Министерството на вътрешните работи Антон Херащенко също заяви, че при съветски ракетни офанзиви в Харков през днешния ден са починали десетки хора.

Русия назовава дейностите си в Украйна " специфична военна интервенция ", чиято цел не е окупиране на територия, а заличаване на военните качества на Украйна и залавяне на рискови националисти.

" Стреля се безусловно на месо ". Това заяви пред Actualno.com създателят и карикатурист на " Прас прес " Алла Георгиева, като разказа ситуацията в украинския град Харков, за която споделя брат ѝ. Това се случва тъкмо до момента в който текат договаряния сред украинска и съветска делегация, с вяра за вероятно прекъсване на огъня в Украйна, най-малко краткотрайно. В момента брат ѝ се намира прикрит в мазе в града, дружно с още няколко души. Те не могат да излязат. Но информацията е безапелационна – от няколко часа има масиран съветски обстрел против жилищни здания, с ракети " Град ".

Освен това, в града има задействани съветски военни и паравоенни, които се мъчат да овладеят стратегически обекти.

В Харков царува необятно разбиране, че Владимир Путин си отмъщава поради съпротивата на украинската войска и даже на цивилно население, което получи оръжие по силата на стремително признат закон тъкмо когато Путин разгласи нашествието в Украйна и което също оказва опозиция против съветската войска.

" Излизаха за малко да вземат храната. Днес обстрелването е по мощно и по-често.И то тъкмо когато се водят договаряния за прекъсване на войната. Магазинчето за месо отсрещи, в което нормално пазарят е разбомбено. Отказа да ми каже какъв брой индивида са в мазето-забранена информация. Мазето също не резервира живота-в близкия блок ракета е попаднала в мазе цялостно с хора, почнал е пожар, не знаят какъв брой са живи и какъв брой починали. Детските градини и учебните заведения са затворени. Никой не върви на работа. Магазините са затворени. Брат ми сподели, че имат ресурси за 3-4 дни. Всеки ден в региона идва кола и продават самун. Гласът му при диалога беше изменен, към този момент не ми звучеше умерено, както преди. Каза, че в техните медии се оповестява, че побеснелият от съпротивата на украинците Путин издал заповед за обстрелване на жилищните квартали и разстрелване на хората по улици. В техния регион няма никакви военни обекти. На въпроса ми могат ли да заминат, сподели, че в този момент това е невероятно. Колите ги стопират по пътищата, обстрелват ги " - това е единствено част от небрежно написана обява в персоналния профил на Алла във Facebook.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР