Десетки хора откликнаха в помощ на Елмаз и Мустафа Али

...
Десетки хора откликнаха в помощ на Елмаз и Мустафа Али
Коментари Харесай

Тази човещина в Кърджалийско трябва да е пример за всички ВИДЕО

Десетки хора откликнаха в помощ на Елмаз и Мустафа Али - родителите на прегазения през юни предходната година Месут, по пътя за „ Маказа “. Само през съботния ден над тридесет души са посетили фамилията, написа 24Родопи.

Всеки от тях е оказал помощ с хранителни артикули, медикаменти, одеала, килими даже шкафове. В неделя към Горско Дюлево потеглиха още помощи.

Нашенци зад граница са се заели да закупят пералня, ледник и готварска печка. Част от хората са декларирали предпочитание всеки месец да подкрепят фамилията с избрана сума, а състоятелен кърджалиец, поискал анонимност, ще поеме битовите им сметки.

Помислено е и за отоплението през зимата, ще им бъдат закупени дърва и въглища, а всички отзовали се на помощ, дружно са събрали малко над 1000 лева, които ще дарят на възрастното семейство.



Припомняме, че единствено преди дни Окръжният съд в Кърджали постанови условна присъда на шведския жител Веждин С., който през юни предходната година блъсна с автомобила си и умъртви 37-годишен велосипедист по пътя за „ Маказа “.

За Елмаз и Мустафа Али, този ден се оказва призрачен, тъй като губят сина си Месут.

Фаталното произшествие прекатурва така и така изпълнената им със страдалчество орис. Двамата даже са нямали пари за заравяне на сина си. За него оказал помощ вуйчото на починалия.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР