Десетки хора образуваха жива верига в Бургас за да покажат,

...
Десетки хора образуваха жива верига в Бургас за да покажат,
Коментари Харесай

С жива верига в Бургас десетки казаха „Не на войната“

Десетки хора образуваха жива верига в Бургас с цел да покажат, че са срещу войната.

Живата верига бе формирана в региона на Паметника на благодарността, където бе почетена 79-ата годишнина от спасението на българските евреи от Холокоста и паметта на починалите 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Пирот.

Да се поклонят пред паметника се събраха представители на институции, общественици, възпитаници, жители.  Алберта Алкалай, потомка на избавени бургаски евреи, сподели, че през днешния ден историята се раздира и човечността е на тестване.

Тя прикани хората да си напомнят подвига на тези българи, които със спасяването на евреите са съдействали за най-големия честен капитал - да останеш човек в безчовечен времена.

" На фона на проявените храброст, морал, всеотдайност, героизъм и чест от български депутати, православната черква, интелектуалци и елементарни жители още по-отчетливо се открояват апелите за мир и взаимност.

Те са доказателство, че обединени от чиста идея можем да преобърнем историята. Когато в Европа още веднъж се води война и се дават почтени жертви, не можем да останем безучастни ", сподели Алкалай.

Участници във възпоменателната гала издигнаха апели за единение, другарство, взаимопомощ, единодушие и памет. Хванати за ръце, те образуваха верига с вяра, посланията им да изиграят своята роля за възобновяване на мира.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР