Десетки хиляди в Будапеща излязоха на протест с искания да

...
Десетки хиляди в Будапеща излязоха на протест с искания да
Коментари Харесай

Унгария: Десетки хиляди на протест срещу Орбан


Десетки хиляди в Будапеща излязоха на митинг с претенции да няма идеология в образователните стратегии, а учителите да имат по-добри условия на работа. Недоволство има и от околните връзки на Орбан с Владимир Путин.

Десетки хиляди унгарци излязоха на митинг в Будапеща против просветителната политика на държавното управление на премиера. Те упорстват за по-добро възнаграждение на учителите, за образователни стратегии, в които няма идеология и за правото на учителите да стачкуват.

По данни на учителския профсъюз през последните седмици в 61 града в страната е имало общо 147 училищен митинга.
Редакцията предлага
Разнородни рецензии към курса на държавното управление

По личните му думи Орбан желае да обществото и културата в да се градят на нова " християнска и национална основа ". и огромна част от частните медии, както и против околните връзки на Орбан с съветския президент.

23 октомври е народен празник в Унгария и по традиция се чества с огромни държавни манифестации в Будапеща, на които. Този път казусът не беше подобен. Вместо това Орбан взе участие в гала в Залаегерсег, Западна Унгария, отдадена на началото на антисталинисткото въстание от 1956 година Събитието беше строго охранявано и участваха единствено категорично поканени посетители.

Остри думи против Брюксел

В речта си в Залаегерсег, който по думите му е изоставил Унгария през 1956 година в битката против сталинистите. " Ние устояваме, когато е належащо, и отвръщаме на удара, когато това е допустимо ", сподели той. " Нека не се тормозим от тези, които насочат рецензии против Унгария от сенките или от високите места в Брюксел. "

В речта си Орбан предвижда раздробяване на, по сходство на Съветския съюз. " Те ще приключат по този начин, както са завършили техните прародители. " Съветският съюз се разпада през 1991 година Орбан, който назовава своя жанр на ръководство " нелиберална народна власт ", е Поради това Брюксел замрази финансирането за Унгария.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР