Десетки хиляди учeници влизат в класните стаи след ваканцията. Освен

...
Десетки хиляди учeници влизат в класните стаи след ваканцията. Освен
Коментари Харесай

На училище: Първият звънец за една млада учителка

Десетки хиляди учeници влизат в класните стаи след ваканцията. Освен доста първокласници през днешния ден е и първият образователен ден за Десислава Тонева. Но тя отдавнa не е в първи клас. Завършила е Българска лингвистика в Шуменския университет, а през днешния ден публично стартира кариерата си като преподавател на 6-класници.
 
Винаги съм желала да съм преподавател. Вярвам, че хората, които са учители - би трябвало да са родени за това нещо, счита тя и дава образец със своите преподаватели, които с изключение на всичко са били и другари. 

Младото момиче признава, че учителката й по бълграски език я е въодушевила да поеме по този път.  

Със своята персона, предпочитание да ни оказва помощ и да ни учи на нови неща, тя е превъзходен човек, споделя Десислава.

Младата учителка си спомня първия път, в който е влезнала в класна стая като учител по време на студентската си процедура.-->
Бяха 7-ми клас, когато влязох там, разбрах по какъв начин те ме зареждат. Всеки ден е друг, всеки ден има ново прекарване, с което би трябвало да се оправим. Тогава усетих, че това е моето нещо, споделя тя. 
Бях изплашена и обезпокоена, само че децата ми помагаха, усмихва се младото момиче. 

Въпреки това се тормози от първия образователен звънец. Но съм и разчувствана да се срещна с учениците, признава тя.

 Десислава Тонева dariknews.bg

Учителката счита, че би трябвало да има баланс сред поощрението и наказването.

Въпреки че поколенито е към този момент доста превзето от смарт телефоните, Десислава мисли, че има място и за книгите. Всяко нещо може да им е забавно, стига да им го разбираем по верния метод, споделя тя.  
Десислава споделя, че с изключение на да преподава материал учителят би трябвало и да изслушва своите възпитаници, да бъде техен другар.
Трябва да им дадем път в живота, да ги подготвим за това, което следва отвън учебно заведение, защото там може да е доста по-трудно, споделя тя. 

Освен това като младеж има опция да е по-близо до децата. 

Случвало ми се е да си споделят с мен разнообразни неща - както проблеми в класа, по този начин и персонални неща. Казвали са ми за какво се усещат смутени по време на междучасията, споделя тя.
 8 360 възпитаници прекрачват прага на учебните заведения в община Шумен през днешния ден dariknews.bg

Връзката сред младите учители и децата вижда и шефът на СУ " Панайот Волов " Ема Радушева, а съвсем 1/4 от колектива там са под 35 години - нещо, с което школото се гордее. 
Това, което се стремим, е да вземаме млади учители - такива, които имат предпочитание да работят с деца. Децата обичат млади учители, споделя Ема Радушева.

Според нея, наемането на млади преподаватели е оневинен риск. Това, което желаеме да създадем преди да напуснем специалността, е да им дадем шанса да тръгнат по нашите стъпки, безапелационна е директорката.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР