Десетки хиляди участваха в протестно шествие по улиците на Лондон

...
Десетки хиляди участваха в протестно шествие по улиците на Лондон
Коментари Харесай

Многохиляден протест в Лондон срещу смъртта на Джордж Флойд

Десетки хиляди участваха в протестно шествие по улиците на Лондон довечера поради гибелта на Джордж Флойд.

Смъртта на 46-годишния афроамериканец, погубен от бял служител на реда, провокира доста митинги по целия свят и докара до прояви на принуждение в доста градове в Съединени американски щати.
Пореден ден на вълнения: Протестите в Съединени американски щати не стихват Губернаторът на Минесота насочи правосъден иск против полицията в Минеаполис за гибелта на Джордж Флойд
Мирният митинг на десетки хиляди души в центъра на Лондон ескалира, откакто част от протестиращите започнаха да хвърлят предмети по служителите на реда ситуирани пред „ Даунинг Стрийт “.

Снимка: БГНЕС / EPA
Един служител на реда е бил ударен в лицето, до момента в който десетки хора, носещи маски, нападнаха огражденията към Уестминстър и постройките на държавното управление.

Протестът стартира спокойно, когато следобяд, хиляди се събраха в Лондонския Хайд парк с цел да изкажат солидарността си след гибелта на Джордж Флойд в Съединени американски щати.

Много от протестиращите показаха възмущението си към Борис Джонсън, че не осъжда дейностите на президента Тръмп, а други даваха съответни образци за расизъм във Англия.

Снимка: БГНЕС / EPA
Огромното голям брой скандираше,,Не мога да вдишвам ", и „ Обединеното кралство не е почтено “.
Протест и в Париж след убийството на негър преди 4 години Полицията употребява сълзотворен газ против стачкуващите
Звездата от „ Междузвездни войни " Джон Бойега направи прочувствено изявление преди многохилядното шествие да тръгне по лондонските улици и да спре на „ Даунинг Стрийт “, където, преди митинга да породи експанзия, няколко служители на реда коленичиха в символ на поддръжка с протестиращите.
Протестът продължава и сега, само че апелите са да продължи и на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР