Десетки хиляди сгради у нас се нуждаят от саниране, а

...
Десетки хиляди сгради у нас се нуждаят от саниране, а
Коментари Харесай

Как точно трябва да продължи програмата за саниране, говори Малина Крумова? Хора с възможности или без ще бъдат на топло?

Десетки хиляди здания у нас се нуждаят от саниране, а страната ще търси нови способи за финансиране на това. Сред предложенията са хората, които имат опция, да вземат участие със съфинансиране, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

„ Това са единствено оферти и няма взето решение по какъв начин тъкмо би трябвало да продължи програмата ”, съобщи зам.-министърът на районното развиване Малина Крумова. „ Единственото ясно е, че резултатите от програмата са извънредно огромни и следва да продължим да изпълняваме сходни стратегии за жилищно възобновяване ”.

Крумова удостовери, че се разисква концепция за съфинансиране от страна на притежателите, за диференциране според от климатичните или демографските условия в другите области и общини, както и според от икономическото положение на жителите.

„ 42 000 здания се нуждаят от възобновяване. Средствата, нужни за това, са извънредно големи. Затова е належащо да търсим по-устойчив модел. Затова се обмисля въвеждането на съфинансиране, приоритизация, диференцирания  метод ”, съобщи Крумова.

„ Обмисляме разнообразни разновидности. Един уеднаквен модел не прави задоволително работа. Около 40% от хората са подготвени да дават отчасти финансиране. Това следва да бъде употребявано ”, добави зам.-министърът.

По думите й новият модел на финансиране би трябвало да е подготвен до 2018 година

„ Ще има ясна дълготрайна визия най-малко за идващите 25 години ”, съобщи Крумова.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР