Десетки хиляди са участвали вчера в митинг срещу обявената от

...
Десетки хиляди са участвали вчера в митинг срещу обявената от
Коментари Харесай

Многохиляден протест в Истанбул срещу плана на Тръмп за Близкия изток

Десетки хиляди са взели участие през вчерашния ден в протест против оповестената от американския президент Доналд Тръмп "сделка на века " за споразумяване на спора в Близкия изток, оповестяват на първа страница в. "Карар ", в. "Милли газете " и в. "Акит ".

Турция се сплоти против проекта на американския президент Доналд Тръмп и на израелския министър председател Бенямин Нетаняху за изтриване на Палестина от историята, написа в. "Карар " и отбелязва, че в митинга на площад Йеникапъ са взели участие водачи на пет политически партии - водачът на Партията на щастието Темел Карамоллаоглу, водачът на Народнорепубликанската партия Кемал Кълъчдароглу, водачът на Хюда-пар Исхак Саглам, водачът на "Партия на бъдещето " Ахмет Давутоглу, водачът на Демократическата партия Гюлтекин Уйсал, както и заместник-председателката на "Добра партия " Берна Сукас, а също и кметът на Истанбул Екрем Имамоглу. Митингът е призован по самодейност на Партията на щастието, която е отправила апел: "Да оставим политическите разногласия и да се обединим за свободата на Ерусалим ". В "Големия протест за Ерусалим " са се присъединили хора от всички краища на Турция, в това число представители на 60 цивилен организации, написа в. "Милли газете ".

Участниците в митинга са жигосали "терористичната страна Израел и нейния настойник Съединени американски щати ", декларирали са, че "така наречената договорка на века " няма никаква стойност и са отправили обръщение за поддръжка към палестинските бойци. На митинга е бил насочен апел за обединяване на ислямската общественост в отбрана на палестинската идея.

Вестник "Тюркийе ", в. "Йени шафак ", в. "Карар ", в. "Тюркгюн " и други, цитират обръщение на президента Реджеп Тайип Ердоган към участниците в конференция в Куала Лумпур, отдадена на обстановката в Ерусалим, в което се показва, че по този начин наречената "сделка на века " на американския президент, който преглежда Ерусалим като столица на Израел, заплашва мира и спокойствието и не е нищо друго с изключение на празна фантазия. Ние няма да позволим реализирането на тази фантазия, ще попречим на реализирането на този проект, е декларирал Ердоган в посланието, като е предизвестил, че Ерусалим е "червена линия " за Турция.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР